İçeriğe geç

Çine Belediyesi Nereye Bağlıdır

Çine ilçesi nereye bağlıdır?

Aydın’a 37 km. uzaklıkta, Aydın-Muğla karayolu üzerindedir. İlçemiz 1877 yılında Bucak teşkilatını, 1880 yılında ise ilçe teşkilatını almıştır. Yüzölçümü 943 km2 olan ilçemizin %70’i dağlık, %30’u ise düzlüktür.

Çine neyi meşhur?

Aydın’ın en meşhur lezzetlerinden biri olan Çine köftesi, kıyma, bulgur ve baharatların karışımından hazırlanır. Genellikle ızgarada pişirilen Çine köftesi, yoğurtla servis edilir.

Çine il mi ilçe mi?

ilçeler. Aydın İli, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerinden oluşmaktadır.

Çine’nin nüfusu kaç?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aydın’ın Çine ilçesinin nüfus sayısı “2023 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları”na göre açıklandı. TÜİK, yakın zamanda 2023 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarını açıkladı. Buna göre Çine’nin nüfus sayısı 48.585 oldu.

Çine Belediyesi hangi ile bağlıdır?

Çine ilçesi Aydın ilinde yer almaktadır. İlçe, Aydın’ın birçok ilçesi gibi tarihi dönemlerden beri önemli bir yerleşim merkezi olmuştur.

Çine Aydın arası kaç kilometre?

Aydın Çine Arası Otobüs Aydın Çine arası mesafe 32 km olup en hızlı servisimiz ile yaklaşık 25 dakika sürmektedir.

Çine’de ne yetişir?

Çin, özellikle tahıl üretiminde tarımsal üretimde dünyada birinci sırada yer almaktadır. Çin’deki başlıca tarımsal ürünler pirinç, buğday, patates, sorgum, fıstık, çay, darı, arpa, pamuk, yağlı tohumlar, domuz eti ve balıktır.

Çine köftesi özelliği ne?

Çine köftesinin karakteristik özelliği; üretiminde Çine ilçesinde meralarda beslenen, beslenmesinde silaj ve şeker pancarı küspesi kullanılmayan, kendine özgü üretim yöntemi olan 1–1,5 yaşlı, erkek safkan, esmer ve benekli sığırların kaburga veya kürek etlerinin kullanılmasıdır.

Çinede ne var?

Çine’de mutlaka gezmeniz gereken yerler: Alabanda Antik Kenti, Gerga Antik Kenti, Kuva-yı Milliye Müzesi. … İnce Kemer KöprüsüÇine ÇayıŞarlan Tabiat ParkıÇine Asar Kanyonu.Çine’de günübirlik gezi için gezilecek yerler.Diğer yazılar…

Aydın mı büyük Nazilli mi?

Nazilli, Ege Bölgesi’nde Aydın ilinin ikinci büyük ilçesidir.

Çine’den sonra ne gelir?

Aydın’ın İlçeleri; Efeler, Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar.

Çine hangi ülkeler yakın?

Çin, Doğu Asya’nın büyük bir bölümünü kaplar ve Güneydoğu Asya’da Vietnam, Laos ve Myanmar (Burma); Güney Asya’da Hindistan, Bhutan, Nepal, Afganistan ve Pakistan; Orta Asya’da Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan ile komşudur; Orta ve Kuzeydoğu Asya’yı Rusya, Moğolistan ve Kuzey Kore ile paylaşmaktadır.

Çine nüfusu kaç 2024?

2. Çin (1.409.670 nüfuslu).

Çine’nin kaç tane köyü var?

Çine ilçesinin 6 ilçesi ve 65 köyü bulunmaktadır. İlçeye bir belde (Akçaova) bağlıdır.

Çine ne zaman ilçe oldu?

TARİHİ VE COĞRAFİ YAPI İlçemiz 1877 yılında Bucak, 1880 yılında ise ilçe teşkilatı haline gelmiştir. Yüzölçümü 943 km2 olan ilçemizin %70’i dağlık, %30’u ise düzlüktür.

Aydın’ın en büyük ilçesi neresi?

Efeler, Aydın ilinin en büyük ve en merkezi ilçesidir. 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 6360 sayılı Kanun ile Aydın merkez ilçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.

Aydın Çine’nin kaç köyü vardır?

Çine ilçesinin 6 ilçesi ve 65 köyü bulunmaktadır. İlçeye bir belde (Akçaova) bağlıdır.

Aydın ilinin kaç ilçesi var?

Aydın, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Efeler olan il, kuzeyde İzmir, kuzeydoğuda Manisa, doğuda Denizli, güneyde Muğla ve batıda Ege’yi içerir. 1.161 ila 2024.

Çine çayı nerededir?

Çine Çayı, Muğla’nın Yatağan ilçesinin doğusunda Sarıgerme Çayı ve Karagedik Dağları’ndan beslenen ve Büyük Menderes Nehri’ne dökülen 359 km uzunluğunda bir akarsudur. Üst kesimleri Muğla ili sınırları içerisindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir